FLyttaFlytta ihop

Att tänka på när du flyttar ihop

BlommorDet här med att flytta ihop med någon brukar ske någon gång i livet. Du kanske flyttar ihop med din partner direkt när du flyttar hemifrån, eller så har du bott ensam i flera år innan det är aktuellt. Du kan också ha haft flera förhållanden och flyttat ihop och flyttat isär vid flera tillfällen. Har du bott ihop med någon innan, vet du bättre vad det innebär att flytta ihop än när det är första gången. Det är mycket att tänka på innan du flyttar ihop och här nedan får du lite tips på vad du och din partner bör tänka på.

Flytta ihop för första gången
Du och din partner är nykära och ska nu flytta ihop efter att ha bott ensamma en tag, eller så flyttar du och han/hon direkt hemifrån. Det finns mycket att tänka på när det gäller det juridiska, vem vet om det tar slut en dag? Kontakta gärna en jurist och skriv ett avtal om vad som är ditt och din partners, då undviks problem den dagen någon vill flytta ut. De saker som köps för gemensamt bruk kan antingen den ena stå som ägare på, eller så betalas sakerna tillsammans. Det är först nu när det ska flyttas ihop som det märks om smaken på möbler och annat som ska finnas i hemmet är likadant. Om den inte är det blir det att kompromissa, men det är inget fel, det kan bli upptakten till en helt ny design och inredning som båda tycker om.

Barn med i flytten
Om du bott ihop med någon innan och har barn, bott själv med barnen eller haft dem varannan vecka, är det inte alltid lätt att flytta ihop med en ny partner, han/hon kanske också har barn från ett annat förhållande. Då gäller det att gå långsamt fram, även om du och din partner är tokkära och vill flytta ihop fortast möjligt.

Det är viktigt att barnen får vänja sig vid din nya partner, och känna att de går i första hand även om mamma eller pappa vill fortsätta sina liv med en ny partner. Det kan hända att den nya kärleken också har barn i ungefär samma ålder, då är det viktigt att barnen får träffas och lära känna sina nya bonussyskon innan de ska bo ihop. Om du och din nya partner har barnen varannan vecka, kan det hända att det är samma vecka de är hos er, och då bör stämningen vara bra där hemma så alla barnen känner sig trygga och välkomna och även att du och din partner mår bra. När de blir vänner är det bara roligt att ha bonussyskon att göra roliga saker med, och mamma eller pappa kan få tid för sig själva. Som sagt, det är mycket att tänka på och förändringar tar tid, men med tiden blir allt bra.